Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Genderdiversiteit en klantaccountmanagers, buurtteams en professionals in het sociaal domein

Genderdiversiteit is steeds meer zichtbaar in onze maatschappij. Desondanks stuiten trans personen en gender non-conformisten regelmatig op weerstand, zowel tijdens werk als privé. Met de juiste kennis en ervaring kunt u hier effectief in bemiddelen.

Omgaan met weerstand tegen genderdiversiteit
Tijdens deze 1-daagse groepstraining neemt Gendertalent u mee in de wereld van genderdiversiteit. Tegelijkertijd gaat u aan de slag met het vergaren van kennis en vaardigheden om in uw eigen werkveld trans personen en gender non-conforme personen beter te kunnen ondersteunen. Zo komt in de training onder andere naar voren hoe u weerstand kunt verminderen vanuit werkgevers en buurtbewoners die negatief staan tegenover genderdiversiteit.

Na deze training:

  • Begrijpt u de vele vormen van genderdiversiteit
  • Weet u wat u wel en juist niet kan zeggen tegen genderdiverse klanten en cliënten
  • Kent u het verloop van een geslachtsverandering en begrijpt u wat het effect hiervan is op de inzetbaarheid
  • Kunt u een genderdivers persoon begeleiden tijdens uw werkzaamheden
  • Kunt u met mogelijke weerstand omgaan die genderdiversiteit kan oproepen

Deze training wordt gegeven door een gespecialiseerde trainer van Gendertalent met ondersteuning van een ervaringsdeskundige. Samen behandelen zij veel praktijkvoorbeelden, vaak gebaseerd op eigen ervaring. Alle GenderTalent trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd met literatuur over trans personen, arbeidspsychologie en diversiteitsmanagement.

Voor wie
Deze training is uitermate geschikt voor klantaccountmanagers, buurtteams en andere professionals in het sociale domein (met name werk en inkomen), die zich willen verdiepen in de omgang met genderdiversiteit, vertrouwen en weerstand.

Ter voorbereiding vragen wij de deelnemers iets mee te nemen dat invloed heeft op hun perceptie van genderdiversiteit. Bijvoorbeeld een casus uit de eigen organisatie, een krantenartikel, of een relevant deel van uw diversiteitbeleid.

Let op: Dit is een verdiepende training waarbij wordt aangenomen dat de deelnemers al kennis hebben van genderdiversiteit. Is genderdiversiteit een nieuw onderwerp voor u? Dan adviseren wij om eerst onze Awareness Training te volgen.

Groepsgrootte
Om de kwaliteit van deze training te waarborgen en voldoende individuele aandacht te kunnen geven bestaat de groep uit minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Kosten

De kosten bedragen €450,- per persoon, excl. 21% BTW.

De training is inclusief koffie, thee en een lekkere lunch.

Datum

Deze training wordt geveven op 22-03-2019

De training start om 8:00 en duurt tot 17:00

Locatie

De training vindt plaats op locatie bij GenderTalent:

Kaaphoorndreef 34
3563 AT, Utrecht

Neem deel aan deze training

Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld u dus tijdig aan op

Wilt u liever eerst meer informatie ontvangen of vragen stellen? Bel dan naar 020 244 20 00.

Over stichting GenderTalent

GenderTalent is gespecialiseerd in het begeleiden van trans personen naar werk. Dat doen we door middel van coachingstrajecten, specialistische trainingen en mediation. We werken samen met bedrijven, gemeentes, UWV en het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Daardoor is ons aanbod voor zoveel mogelijk trans personen en medewerkers beschikbaar.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.