Genderdiversiteit Awareness Training 2018-07-12T15:15:26+02:00

Project Description

Awareness Training

Transgender. Non-binair. Interseksueel. Queer. Dit zijn slechts een paar bekende begrippen die vormen van genderdiversiteit omschrijven. Maar wist u dat er nog veel meer komt kijken bij het leren omgaan met genderdiversiteit?

Een introductie in de wereld van genderdiversiteit
Deze basistraining is geschikt voor gemeenten, directie, werknemers en HR-personeel die meer bekend willen worden met genderdiversiteit. In 2 uur tijd krijgt uw organisatie een stoomcursus in het herkennen van de mix van genderexpressie, genderidentiteit, sekse en seksualiteit. Ook wordt u en uw collega’s zich bewust van de mogelijke moeilijkheden die genderdiverse personen ervaren tijdens hun loopbaan.

Na deze training:

  • Weet u wat de begrippen genderexpressie, genderidentiteit, biologisch geslacht en seksualiteit betekenen
  • Kent u het verloop van een geslachtsverandering
  • Weet u welke problemen genderdiverse personen ervaren in de praktijk
  • Kunt u een begin maken met het omgaan met genderdiversiteit op het werk

Deze training wordt gegeven door een gespecialiseerde trainer van Gendertalent met ondersteuning van een ervaringsdeskundige. Samen behandelen zij veel praktijkvoorbeelden, vaak gebaseerd op eigen ervaring. Alle GenderTalent trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd met literatuur over trans personen, arbeidspsychologie en diversiteitsmanagement.

Voor wie
Deze laagdrempelige basistraining is geschikt voor gemeenten, managementteams, werknemers en HR-personeel die meer willen weten over genderdiversiteit.

De Awareness Training vormt de basis voor verdere training in het omgaan met genderdiversiteit en is uitstekend te combineren met de volgende trainingen:

  • Genderdiversiteit en HR
  • Genderdiversiteit en klantaccountmanagers / buurtteams
  • Genderdiversiteit en medewerkers

Groepsgrootte
Om de kwaliteit van deze training te waarborgen en voldoende individuele aandacht te kunnen geven bestaat de groep uit minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers.

Kosten

De kosten bedragen € 450,- voor een groep van 20 personen, excl. 21% BTW.

De training is inclusief koffie en thee.

Locatie

De training vindt plaats op locatie bij GenderTalent:

Kaaphoorndreef 34
3563 AT, Utrecht

Ook bestaat de mogelijkheid om deze training incompany te geven.

Neem deel aan deze training

Wilt u dat uw organisatie ook kan inspelen op de groeiende genderdiversiteit?? Of wilt u liever eerst meer informatie ontvangen of vragen stellen? Bel dan naar 020 244 20 00 voor het maken van een afspraak.

Over stichting GenderTalent

GenderTalent is gespecialiseerd in het begeleiden van trans personen naar werk. Dat doen we door middel van coachingstrajecten, specialistische trainingen en mediation. We werken samen met bedrijven, gemeentes, UWV en het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Daardoor is ons aanbod voor zoveel mogelijk trans personen en medewerkers beschikbaar.

Project Details