Training Genderdiversiteit & HR 2018-06-14T14:06:54+02:00

Project Description

Tijdens deze dagvullende actieve training wordt u bewust gemaakt van genderdiversiteit in de volle breedte (man/vrouw/transgender/non-binaire personen) en u leert deze inzichten toe te passen op alle processen in de werving, selectie, on-boarding, HR-cyclus en exit. Deze training is uitermate geschikt voor recruiters, vertrouwenspersonen, HR-business partners, P&O medewerkers en lijnmanagers die zich willen verdiepen in hoe zij het beste met genderdiversiteit op de werkvloer kunnen omgaan. Zo komt in de training bijvoorbeeld naar voren hoe je iemand kan begeleiden die een coming out wil houden tegenover collega’s.

Deze verdiepingstraining is een natuurlijk vervolg op de awareness training en wij adviseren daarom eerst de awareness training te volgen voordat u zich bij deze training inschrijft. Al onze trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd met literatuur over transpersonen en diversiteitmanagement. Voor deze training vragen wij u iets mee te nemen betreffende hoe genderdiversiteit u beïnvloed. Voorbeelden hiervan zijn een casus uit eigen organisatie, een krantenartikel, een stuk uit het diversiteitbeleid, etc.

Na de training:

  • Kunt u genderdiversiteit herkennen.
  • Weet u hoe u met genderdiverse collega’s om hoort te gaan
  • Weet u wat de impact van een transitie van geslacht inhoud en wat het effect hiervan zijn op de inzetbaarheid
  • Kunt u een collega begeleiden tijdens de coming out op de werkvloer
  • Kunt u met mogelijke weerstand omgaan van collega’s tegen diversiteit op de werkvloer.

De training wordt gegeven door één van de trainers van GenderTalent die gespecialiseerd zijn in dit onderwerp en vaak ook zelf ervaringsdeskundige zijn. De trainer wordt ondersteund door een trans-ambassadeur die zelf ervaringsdeskundige is en ook over zijn of haar ervaring zal vertellen.

GenderTalent is gespecialiseerd in het helpen van Trans Personen naar werk. Dat doen we door middel van coaching trajecten, gespecialiseerde trainingen en met onze mediators. We werken samen met bedrijven, gemeentes, UWV, het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Daardoor is ons aanbod voor zoveel mogelijk trans personen beschikbaar!

Project Details