Training Genderdiversiteit & Klantaccountmanagers, buurtteams 2018-06-14T14:20:52+02:00

Project Description

Tijdens deze dagvullende actieve training neemt Gendertalent u mee in de wereld van gender. U krijgt uitleg over genderdiversiteit in de volle breedte (man/vrouw/transgender/non-binaire personen). Tegelijkertijd gaat u aan de slag met het vergaren van kennis en vaardigheden om in uw eigen werkveld transgender en gender non-conforme personen beter te kunnen ondersteunen.

Deze training is uitermate geschikt voor klantaccountmanagers, buurtteams en andere professionals die zich in het sociale domein Werk en Inkomen bevinden en die zich willen verdiepen in hoe zij het beste met genderdiversiteit kunnen omgaan. Ook leren zij hoe zij mogelijke weerstand bij anderen omtrent dit onderwerp kunnen verminderen. Zo komt in de training onder andere naar voren hoe je omgaat met werkgevers en buurtbewoners die negatief zijn tegenover genderdiverse mensen.

Deze verdiepingstraining is een natuurlijk vervolg op de awareness training en wij adviseren daarom eerst de awareness training te volgen voordat u zich bij deze training inschrijft. Al onze trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd met literatuur over transpersonen en diversiteitmanagement. Voor deze training vragen wij u iets mee te nemen betreffende hoe genderdiversiteit u beïnvloed. Voorbeelden hiervan zijn een casus uit eigen organisatie, een krantenartikel, een stuk uit het diversiteitbeleid, etc.

Na deze training:

  • Kunt u genderdiversiteit herkennen
  • Weet u wat u wel en juist niet moet zeggen tegen genderdiverse klanten en cliënten
  • Weet u wat de impact van een transitie van geslacht inhoud en wat het effect hiervan is op de inzetbaarheid
  • Kunt u een genderdivers persoon begeleiden tijdens uw werkzaamheden
  • Kunt u met mogelijke weerstand omgaan die genderdiversiteit bij sommige mensen oproept

De training wordt gegeven door één van de trainers van GenderTalent die gespecialiseerd zijn in het onderwerp en vaak ook zelf ervaringsdeskundige zijn. De trainer wordt ondersteund door een trans-ambassadeur die zelf ervaringsdeskundige is en ook over zijn of haar ervaring zal vertellen.

GenderTalent is gespecialiseerd in het helpen van Trans Personen naar werk. Dat doen we door middel van coaching trajecten, gespecialiseerde trainingen en met onze mediators. We werken samen met bedrijven, gemeentes, UWV, het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Daardoor is ons aanbod voor zoveel mogelijk trans personen beschikbaar!

Project Details