Training Genderdiversiteit & Medewerkers 2018-06-14T14:20:36+02:00

Project Description

Tijdens deze dagvullende training wordt u bewust gemaakt van genderdiversiteit in de volle breedte (man/vrouw/transgender/non-binaire personen) en u leert deze inzichten toepassen tijdens uw eigen werkzaamheden door middel van rollenspellen, films en interactieve opdrachten. Deze training is uitermate geschikt voor baliemedewerkers, klantcontact medewerkers, intercedenten, receptionisten, callcenter medewerkers en administratief medewerkers die zich willen verdiepen in hoe zij het beste met genderdiverse klanten kunnen omgaan.

Zo komt in de training o.a. naar voren hoe u het beste transgender en non-conforme klanten kunt aanspreken op het moment dat u niet zeker bent van de genderidentiteit van de persoon. Maar ook kan deze training u helpen genderdiversiteit onder de werknemers extra onder de aandacht te brengen. Deze verdiepingstraining is een natuurlijk vervolg op de awareness training en wij adviseren daarom eerst de awareness training te volgen voordat u zich bij deze training inschrijft. Al onze trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd met literatuur over transpersonen en diversiteitmanagement. Voor deze training vragen wij u iets mee te nemen betreffende hoe genderdiversiteit u beïnvloed. Voorbeelden hiervan zijn een casus uit eigen organisatie, een krantenartikel, een stuk uit het diversiteitbeleid, etc.

Na deze training:

  • Kunt u genderdiversiteit herkennen
  • Weet u wat u wel en juist niet moet zeggen tegen genderdiverse klanten
  • Weet u wat een transitie van geslacht inhoudt
  • Kunt u een genderdivers persoon op de juiste manier aanspreken
  • Kunt u collega’s aanspreken op ongepast gedrag richting genderdiverse personen

De training wordt gegeven door één van de trainers van GenderTalent die gespecialiseerd zijn in het onderwerp en vaak ook zelf ervaringsdeskundige zijn. De trainer wordt ondersteund door een trans-ambassadeur die zelf ervaringsdeskundige is en ook over zijn of haar ervaring zal vertellen.

GenderTalent is gespecialiseerd in het helpen van Trans Personen naar werk. Dat doen we door middel van coaching trajecten, gespecialiseerde trainingen en met onze mediators. We werken samen met bedrijven, gemeentes, UWV, het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Daardoor is ons aanbod voor zoveel mogelijk trans personen beschikbaar!

Project Details