Training Presenteer je Talent 2018-06-14T14:20:06+02:00

Project Description

Tijdens deze interactieve tweedaagse training gaat u aan de slag met fotografie om uw presentatievaardigheden te verbeteren. U gaat gezamenlijk met andere transgender en gender non-conforme personen in gesprek over hoe u zich als persoon het beste kan presenteren richting een (toekomstige) werkgever. In de training komen de thema’s gedrag, passabiliteit en kleding aan bod, en het effect hiervan op uw sollicitaties. Hierdoor wordt u zich bewust van wat u uitstraalt naar anderen en kunt u uw presentatievaardigheden gebruiken om een goede eerste indruk te maken op een (toekomstige) werkgever.

Deze training bestaat uit twee trainingsdagen waarvan de eerste op de aangegeven datum gegeven wordt en de tweede trainingsdag vier weken later zal plaatsvinden. Deze tweede trainingsdag duurt ongeveer vier uur. De training is uitermate geschikt om te volgen in combinatie met de trainingen “Solliciteer met je Talent” of “Onderneem met je Talent”. Hiermee wordt u helemaal voorbereid op het sollicitatieproces. Al onze trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd met literatuur over transpersonen en het re-integratieproces.

Na deze training:

  • Bent u zich bewust van wat uw gedrag, kleding en houding uitstralen naar een werkgever
  • Kunt u bewust een keuze maken over het wel of niet vertellen over uw transgenderachtergrond tijdens een sollicitatie
  • Kunt u door uw gedrag, kleding en houding aan te passen de uitstraling krijgen die u wilt
  • Kunt u omgaan met mogelijke weerstand van een werkgever op uw uiterlijk

De training wordt gegeven door één van de trainers van GenderTalent die gespecialiseerd zijn in het onderwerp en vaak ook zelf ervaringsdeskundige zijn. De trainer wordt ondersteund door een trans-ambassadeur die zelf ervaringsdeskundige is en ook over zijn of haar ervaring zal vertellen.

GenderTalent is gespecialiseerd in het helpen van Trans Personen naar werk. Dat doen we door middel van coaching trajecten, gespecialiseerde trainingen en met onze mediators. We werken samen met bedrijven, gemeentes, UWV, het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Daardoor is ons aanbod voor zoveel mogelijk trans personen beschikbaar!

Project Details