Training Solliciteren met je Talent 2018-06-14T14:17:20+02:00

Project Description

Tijdens deze driedaagse training wordt u bekend en bekwaam gemaakt in het sollicitatieproces. Onderdelen hiervan zijn het vinden van uw sterke en zwakke punten, het zoeken naar geschikte vacatures die passen bij u als persoon en bij uw competenties, het schrijven van een sollicitatiebrief en cv die u op een positieve manier voorstelt bij een werkgever en het kunnen voeren van een sollicitatiegesprek. Ook wordt er gezamenlijk gesproken over de moeilijkheden en angsten die tijdens het sollicitatieproces naar voren komen. Voorbeelden hiervan zijn het wel of niet vertellen over de transachtergrond tijdens de sollicitatie, onzekerheid over uiterlijk en zorgen dat je meer bent dan “die transgender”.

De training bestaat uit drie dagen van vier uur. Het tweede en derde trainingsmoment is elke zeven dagen. Deze training is uitermate geschikt om in combinatie te volgen met de training “Presenteer je Talent”. In dat geval begint u met de “Presenteer je Talent” training en volgt u daarna de “Solliciteren met je Talent” training, om daarna af te sluiten met de tweede trainingsdag van de “Presenteer je Talent” training. Al onze trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd met literatuur over transpersonen en het re-integratieproces.

Na deze training:

  • Weet u wat u talenten zijn en kunt u deze verwoorden in een sollicitatiegesprek
  • Kunt u een professioneel cv en sollicitatiebrief opstellen
  • Weet u hoe u uw transgenderachtergrond bespreekbaar kan maken tijdens een sollicitatiegesprek
  • Kunt u beter met mogelijke angsten omgaan die betrekking hebben met het sollicitatieproces

De training wordt gegeven door één van de trainers van GenderTalent die gespecialiseerd zijn in het onderwerp en vaak ook zelf ervaringsdeskundige zijn. De trainer wordt ondersteund door een trans-ambassadeur die zelf ervaringsdeskundige is en ook over zijn of haar ervaring zal vertellen.

GenderTalent is gespecialiseerd in het helpen van Trans Personen naar werk. Dat doen we door middel van coaching trajecten, gespecialiseerde trainingen en met onze mediators. We werken samen met bedrijven, gemeentes, UWV, het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Daardoor is ons aanbod voor zoveel mogelijk trans personen beschikbaar!

Project Details